Infinity logotype

Novosti

Infinity News Page
Infinity News Page scroll
Single News Image
CEO Summit Beograd 2021

Digitalizacija i digitalna transformacija više nema alternativu. Uvođenje informacionih i digitalnih tehnologija u sve procese, opredjeljenje je svih zemalja u regionu, jer se samo na taj način može unaprijediti poslovanje i olakšati život građana.

Upravo taj cilj i viziju modernog biznisa koji spaja najbolje iz IT industrije i energetike, Infinity International Group predstavila je na trećem CEO Samitu u Beogradu na kojem su se okupili privredni lideri regiona. 

“Dokazani kvalitet, znanje i iskustvo naših članica integrisali smo na najbolji mogući način i hrabro zakoračili i na tržišta van Bosne i Hercegovine. Uspješno smo se pozicionirali u Sjevernoj Makedoniji i što takve planove nastavljamo u Crnoj Gori i Austriji. Poslovne planove i strategiju razvijamo i za tržište Srbije, svjesni da nas ovdje očekuju velike i moćne kompanije i jaka konkurencija", objasnio je Bojan Vujić, predsjednik Uprave Infinity grupacije.

Spajanje informacionih tehnologija i energetike, dvije brzorastuće industrije sa velikim potencijalom, najbolji je odgovor na izazove koji nas čekaju u budućnosti, smatra Vujić. Već  odavno se pokazalo da su IT rješenja implementirana u energetskom sektoru napravila pravi "bum".

"IT rješenja u procesu proizvodnje, kao i ona za upravljanje imovinom dovela su do maksimalne iskorišćenosti svih resursa i kapaciteta. Imajući u vidu da se u energetskom sektoru očekuje povećanje proizvodnje, prije svega iz obnovljivih izvora energije, jasno je da je transformacija neminovna, a u toj transformaciji, što se pokazalo i u vrijeme pandemije, podjednako je neminovna i automatizacija", objasnio je Vujić.

Izazov sa kojim se Infinity grupacija uhvatila u koštac je i elektromobilnost, zbog čega najmlađa članica grupacije, kompanija EP Mobile, uveliko razvija infrastrukturu za električne automobile, poput punjača, softvera, obračuna, naplate, lociranja i svega onoga što će toj industriji biti potrebno u narednom periodu.

Sve te planove uspješno prate IT rješenja kompanije Prointer ITSS, članice grupacije koja je domaći lider u toj oblasti, naglasio je Vujić. O značaju takvih  rješenja, implementiranih u brojnim kompanijama i velikim sistemima, najbolje govore brojke.

"Projekat integrisanog informacionog sistema koji smo implementirali u Poreskoj upravi Republike Srpske, u prvoj godini je rezultirao sa dodatnih 75 miliona evra prikupljenih prihoda. Poslovni procesi dovedeni do savršenstva, u kojima se tačno zna gdje šta počinje, a gdje završava, omogućavaju veće prihode i veće uštede i zato su se u svim velikim sistemima naša IT rješenja pokazala kao nezamjenjiva", istakao je Vujić pred oko 300 učesnika Samita.

Biznis elita regiona i predstavnici ključnih međunarodnih finansijskih institucija saglasili su se da, uprkos krizi izazvanoj pandemijom, četvrta industrijska revolucija nije zaustavljena. Naprotiv, ona je postala ključni uslov uspješnog poslovanja.
 

Single News Slide
Single News Slide
Single News Slide
Single News Slide
Single News Slide
Single News Slide