Infinity logotype

Novosti

Infinity News Page
Infinity News Page scroll
Single News Image
Saopštenje za javnost

Infinity International Group i njene članice najoštrije osuđuju odluku Kancelarije za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD da uvedu sankcije za pojedince i kompanije koje rade i posluju u okviru naše grupacije.

U pitanju je nastavak pokušaja političke manipulacije kojima smo izloženi već nekoliko godina u samoj Bosni i Hercegovini kako bi se narušio naš poslovni ugled i pokušalo ugroziti uspješno poslovanje na tržištima nekoliko zemalja.

Današnji potez američke administracije samo potvrđuje da je jedini cilj da se ospori vrijednost, kredibilitet, uspješni projekti i kvalitet našeg rada s ciljem da se poljulja povjerenje koje smo godinama stvarali i opravdali kod naših poslovnih partnera. Sankcije ovakvog formata su, prije svega, pokušaj udara na više od 800 visokoobrazovanih radnika koji svakodnevno stvaraju novu vrijednost i doprinose boljem privrednom ambijentu u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Takođe, jasno je da se ovim pokušava otvoriti prostor konkurenciji iz energetskog i IT sektora da ostvare jači uticaj na tržištu.

Zbog toga ćemo biti prinuđeni da preduzmemo sve pravne korake kako bismo zaštitili svoje poslovanje i ugled koji nesumnjivo imamo u našoj poslovnoj zajednici.